Završava se agonija Mandžukića? Hrvat pristao na glavni uslov Manchester Uniteda
Mandžukić je sve bliži Old Traffordu

Ove sezone nije proveo ni minute na terenu u dresu Juventusa

Završava se agonija Mandžukića? Hrvat pristao na glavni uslov Manchester Uniteda

S. Pašalić

Mario Mandžukić proživljava svoje najgore trenutke od dolaska u Juventus.

Hrvatski napadač je 2015. godine iz Atletica stigao u Torino i od tada upisao 162 nastupa u dresu Stare dame i postigao je 44 gola.

Međutim, sve se promijenilo nakon što se Maurizio Sarri preuzeo Juventus i stavio do znanja Mandžukiću da ne računa na njega.

Ove sezone Mandžukić nije upisao ni minute u dresu Juventusa, a također uopšte nije uvršten u popis igrača za nastup u Ligi prvaka.

Nedavno je bio na korak od odlaska u Katar, ali je to propalo u posljednji tren pa se njegova agonija i dalje nastavlja.

Ipak, čini se da bi se to moglo promijeniti s obzirom da britanski list The Sun piše da je Mandžukić pristao na duplo manju platu kako bi zaigrao u dresu Manchester Uniteda.

Mandžukić trenutno zarađuje 347.000 eura sedmično, ali je sada spreman pristati na platu od 170.000 eura.

"Njegovi predstavnici su bili u kontaktu i spremni su promijeniti svoje zahtjeve", rekao je neimenovani izvor za list.

"Bit će uključeni i drugi bonusi u ugovor. Izgleda kao da bi se moglo završiti. Ole ga dugo obožava i on je neko koga smo željeli niz godina."

"Njegovo iskustvo moglo bi se pokazati od vitalnog značaja za mlađe igrače ekipe. Također je i dokazani golgeter."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi