Dijele svlačionicu u Romi

Pastore je godinama igrao sa zvijezdama PSG-a, ali o rijetko kome je govorio kao o Džeki

A. Čaušević

Edin Džeko je opet zabio. Ovaj put voljenom klubu iz djetinjstva. Roma je u 9. kolu Serije A pobijedila Milan sa 2:1, a bh. napadač je bio strijelac prvog gola za Giallorosse. 

Dobru partiju za Vučicu pružio je i Javier Pastore koji čini se polako ulazi u formu kakva se od njega očekuje. Prvi put ove sezone odigrao je kompletan meč.

Argentinac je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača Serije A, iz Palerma je za 40-ak miliona eura otišao u PSG gdje je igrao s mnogim zvijezdama današnjice, uključujući Zlatana Ibrahimovića, Edinsona Cavanija, Neymara i druge.

Međutim, čini se da mu ni s kim od njih nije bilo lijepo igrati kao što je slučaj s Džekom. Kazao je to i Pastore poslije utakmice sa Milanom.

"Igrati iza Džeke je lijepo, on je igrač koji daje kvalitet igračima, s njim se igra bolje i moramo iskoristiti njegov momenat, nemaju sve ekipe takvog napadača", rekao je Pastore.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je sinoć stigao do svog petog gola u Seriji A, ukupno šestog u ovoj sezoni računajući sva takmičenja.

Iako još uvijek nije u potpunosti zaliječio povredu jagodične kosti, Dijamant se ponovo kao i u nekim prethodnim mečevima žrtvovao za tim, a sve to mu se vratilo golom i pobjedom Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.