Džeko i Zaniolo pogađali, AS Roma pobijedila AC Milan

Derbi 9. kola italijanskog prvenstva

Džeko i Zaniolo pogađali, AS Roma pobijedila AC Milan

Roma je večeras na svom Olimpicu pobijedila Milan sa 2:1 u susretu 9. kola italijanske Serije A.

Bio je ovo vrlo bitan meč za oba tima koja se nalaze u malim rezultatskim krizama, a na kraju je iz iste izašla Roma pobjdom protiv velikog rivala.

Rossoneri su nešto bolje otvorili meč i imali prvu šansu preko Rafaela Leaoa u 12. minuti, ali Lopez sjajno brani njegov udarac. Samo četiri minuta kasnije Milan je postigao pogodak preko Susa, ali isti je poništen zbog ofsajda. Nastavio je Milan s napadima i u 29. minuti stvara novu šansu preko Calhanoglua, ali opet Lopez brani. Kasnije pokušava ponovo Suso, ponovo Lopez sjajan.

Roma prvi put prijeti preko Zaniola u 37. minuti, ali Donnarumma je siguran. Ipak, italijanski golman nije mogao ništa minut kasnije, a Roma je došla do vodstva preko koga drugog nego Edina Džeke. Dijamant pogađa glavom u 38. minuti i to je 1:0 za Vučicu. Samo četiri minute kasnije Javier Pastore je u stopostotnoj šansi, ali Donnarumma sjajno brani.

Na samom početku drugog dijela, tačnije u 55. minuti, Milan dolazi do poravnanja a strijelac gola bio je Theo Hernandez. Ipak, slavlje gostiju kratko je trajalo jer samo tri minute kasnije Vučica opet dolazi do vodstva i to golom Zaniola.

Do kraja utakmice Rimljani su imali jednu vrlo dobru šansu preko Zaniola, ali Donnarumma je sjajno odbranio. S druge strane Milan je napadao ali nije uspio da stvori ozbiljniju šansu pa je ostalo 2:1.

Džeko je odigrao čitav meč za Romu dok drugi bh. reprezentativac Rade Krunić nije ulazio u igru u dresu Milana.

Roma sada ima 16 osvojenih bodova i nalazi se na 5. poziciji, dok je Milan ostao dvanaesti sa samo 10 bodova poslije devet kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Seria A, 9. kolo:

Roma - Milan 2:1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
A što je milan loš užas
3 0
opasni12
Bih igrača kao sto je dzeko vise neće vidjeti. Njegov najbolji potez ali i najpametniji je taj sto je već sa 18 pobjegao sa ovih pašnjaka! Na ovim terenima je nemoguce igrati! Još kada dodje zima... To će biti katastrofa!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi