Dinamo igra protiv Šahtara

Bjelica odabrao jedanaestoricu za povijesni meč: Hajrovića i Gojaka ni na klupi

Fudbaleri Dinamo Zagreba za nešto više od sat vremena počinju povijesnu utakmicu nakon koje bi mogli doći na korak od plasmana u osminu finala Lige špampiona.

Protivnik Modrih bit će ukrajinski Šahtar. Dva rivala su igrala susret prije dvije sedmice u Ukrajini i rezultat je bio 2:2. Večeras bi Dinamo u slučaju pobjede i poraza Atalante od Manchester Cityja obezbijedio barem treće mjesto i proljeće u Evropa ligi, ali cilj Modrih u ovom trenutku svakako je nešto veći.

Trener Nenad Bjelica odlučio se za početnu postavu, a na prvu odmah vidimo da bh. reprezentativaca Izeta Hajrovića i Amera Gojaka neće biti ni na klupi za rezervne igrače.

Sastav Dinama izgleda ovako: Livaković (GK), Ademi, Dani Olmo, Bruno Petković, Marin Leovac,
Nikola Moro, Kévin Théophile-Catherine, Petar Stojanović, Dino Perić, Emir Dilaver, Mislav Oršić.

Sastav Šahtara: Pyatov, Kryvtsov, Stepanenko, Taison, Junior Moraes, Marlson, Kovalenko, Patrick, Matviyenko, Ismaily, Dodo.

Također, poznate su i postave za spektakl u Beogradu, odnosno susret Crvene zvezde i Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvezda: Borjan, Degenek, Garcia, Gobeljić, Jovančić, Marin, Milunović, Pavkov, Petrović, Rodić, Van La Parra.

Tottenham: Gazzaniga, Alli, Dier, Foyth, Kane, Lo Celso, Ndombele, Rose, Sanchez, Sissoko, Son Heung-Min.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.