Može li Šahtar prekinuti nestvarni niz Dinama?
Dinamo već 31 utakmicu nije poražen na Maksimiru

Modri su na svom terenu neumoljivi

Može li Šahtar prekinuti nestvarni niz Dinama?

S. Pašalić

Dinamo večeras na Maksimiru igra jako bitan meč Lige prvaka protiv ukrajinskog Šahtara.

Dva kluba nakon tri odigrana kola imaju po četiri boda, a prije dvije sedmice su igrali u Ukrajini i ta utakmica je završila rezultatom 2:2 iako je Dinamo vodio sa 2:1 do 75. minute.

Hrvatski prvak bi eventualnom pobjedom napravio veliki korak na putu prema nokaut fazi, a jedna stvar ide u prilog Dinamu i daje dodatni optimizam navijačima.

Naime, Modri već više od godinu dana ne znaju za poraz na svom terenu, a za to vrijeme su odigrali 31 utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednji poraz je Dinamo upisao 28. augusta prošle godine od Young Boysa rezultatom 2:1, a od tada je zagrebački klub upisao 28 pobjeda i samo tri puta je remizirao.

Šahtar je međutim u dobroj formi i u posljednjih 19 utakmica u svim takmičenjima je upisao samo dva poraza i to od Cityja i kijevskog Dinama, a da li će prekinuti niz Modrih ostaje da se vidi večeras.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti