Građani ne odustaju od titule

Ne otpisujte City: Pep u januaru dobija novac za nova pojačanja

E. Škorić

Manchester City je u nedjelju poražen na Anfieldu od Liverpoola s 3:1, što je ozbiljan udarac na ambicije Građana u ovoj sezoni.

City brani titulu i djelovao je kao najozbiljniji kandidat da je ponovo osvoji, ali račune Pepu Guardioli barem za sada pomrsio je Liverpool.

Sada je Liverpool na +9 u odnosu na City, a Guardiola je svjestan da u januaru mora da posegne za određenim pojačanjima kako bi do kraja ostao konkurentan u borbi za prvo mjesto.

Dosta je bitnih igrača povrijeđeno na Etihadu, prethodno je iskusni stoper Vincent Kompany otišao, bliži se i trenutak kada će otići David Silva i Sergio Aguero, pa će biti neophodna pojačanja.

Phil Foden je trebao da bude ta svježina u veznom redu i zamjena za Silvu, ali Pepu stvari ne idu po planu, mada mu najviše glavobolje zadaje zadnja linija i učestale povrede, zbog čega je stopera jedno vrijeme igrao veznjak Fernandinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju otočkih medija, čelnici Cityja dat će odriješene ruke Pepu da već u januaru dovede 2-3 kvalitetna pojačanja. Njemu će za pojačanja biti na računu najmanje 100 miliona funti.

Glavni je cilj dovesti jednog kvalitetnog stopera, jednog igrača na poziciji centralnog veznog i napadača. Ne navode se imena igrača koje Pep želi, no sigurno je da ovaj stručnjak već ima zacrtan plan i samo čeka da ga sprovede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.