Hodžić nasmijan pred novinarima u Zenici

Najava duela s Italijanima

Armin Hodžić vjeruje da možemo pobijediti Italiju

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Bh. reprezentacija ima male, skoro nikakve šanse u borbi za Euro, ali svi se slažu da je važno dobro odraditi kvalifikacije i isuviše motivisano i ozbiljno ući u duele s Italijom i Lihtenštajnom.

Već u petak u Zenici Zmajevi dočekuju Italiju i imaju priliku da se na neki način iskupe navijačima za prethodno slabe rezultate.

"Mi smo profesionalci i idemo od utakmice do utakmice. Trebamo se svi zajedno skupiti i dobro odraditi ove utakmice. Znamo svi šta se desilo, ali ne trebamo gledati unazad, trebamo gledati u budućnost i da se spremamo za tako nešto", rekao je Hodžić, pa se osvrnuo na činjenicu da reprezentacija puno bolje rezultate ostvaruje u BiH nego u gostima.

"Ne znam, vjerovatno se tako desi i drugim reprezentacijama. Iskreno, ne mogu reći šta je uzrok tome".

Možemo li Italijane dobit u petak?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Idemo protiv dosta jake reprezentacije, ali u Italiji smo pokazali da se možemo nositi sa njima. Ja vjerujem da možemo da ih dobijemo. Vratio nam se i najbolji igrač, atmosfera je dobra, tako da vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat", dodao je Hodžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.