Švicarac Sandro Scharer sudi meč BiH - Italija

UEFA donijela odluku

Švicarac Sandro Scharer sudi meč BiH - Italija

Fudbalska reprezentacija BiH ovog mjeseca će odigrati preostale dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020.

Dosadašnji dio kvalifikacija Zmajevi su odigrali ispod svih očekivanja i jedinu šansu za Euro 2020. imat će kroz baraž, pa će preostale dvije utakmice s Italijom i Lihtenštajnom selektoru poslužiti za provjeru novih snaga i uigravanje za ono što slijedi.

Kada je u pitanju nadolazeći meč s Italijom, UEFA je odlučila da će pravdu na Bilinom polju dijeliti mladi švicarski arbitar Sandro Scharer kojem će na terenu pomagati Stephane De Almeida i Bekim Zogaj. Sva trojica su Švicarci, baš kao i četvrti sudac Alain Bieri.

Scharer inače ima 31 godinu, a FIFA-inu značku i priliku da sudi na internacionalnim utakmicama ima od 2015. godine. Po struci je profesor.


Podsjetimo, Zmajevi će s Italijom igrati 15. novembra u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi