Premijer liga BiH

Sve oči uprte u Visoko: Derbi desetog kola igraju Bosna i Izviđač

Esmer Oštraković

U srijedu su na rasporedu utakmice 10. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najviše pažnje plijeni utakmica koja se igra u Visokom, gdje će Bosna dočekati ekipu Izviđača.

Bosna ove sezone igra sjajno, a pretrpili su samo jedan poraz i to onaj u Gračanici, te se nalaze na trećem mjestu sa 20 bodova. Tri boda manje i poziciju iza njih je upravo Izviđač, pa se očekuje pravi spektakl.

Na drugom mjestu nalazi se ekipa Borca koja ima 21 bod, a oni bi u ovom kolu trebali imati lagan zadatak, jer gostuju kod posljednjeplasirane Drine.

Prvoplasirana Gračanica, kao i Borac ima 21 bod, ali ima bolju gol razliku, a oni će u ovom kolu gostovati kod Iskre u Bugojnu. Sigurno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak za izabranike Damira Doborca, posebno ako znamo da su u nedelju igrali tešku utakmicu u Češkoj protiv Dukle.

Leotar će na svom terenu dočekati ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa, te će pokušati ostvariti jako važnu pobjedu na svom terenu.

Sloboda, iako je loše odigrala utakmicu u Konjuhu, je apsolutni favorit na svom terenu u duelu sa ekipo Slavije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća će pokušati upisati svoju tek četvrtu pobjedu u ovoj sezoni, a u goste im dolazi uvijek tvrda i neugodna ekipa Maglaja.

Lokomotiva, koja u posljednje vrijeme igra dobro, će na svom terenu dočekati Goražde, dok Konjuh dočekuje Slogu iz Doboja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.