RK Bosna Visoko gostuje u Gračanici, RK Maglaj dočekuje RK Borac

Nekoliko sjajnih utakmica

RK Bosna Visoko gostuje u Gračanici, RK Maglaj dočekuje RK Borac

Esmer Oštraković

Jučer su odigrane utakmice šestog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već za vikend će biti odigrane utakmice sedmog kola.

Novi lider na tabeli, ekipa Borca, će na jako teško gostovanje kod ekipe Maglaja. Sigurno je da favorita u ovoj utakmici nema. Borac je prvi, ali Maglaj uvijek igra jako dobro kod kuće, posebno u velikim utakmicama, kada ima sjajnu podršku publike.

Druga na tabeli je Bosna iz Visokog, koja je trenutno jedina ekipa u ligi bez poraza. Oni će na gostovanje trećeplasiranoj Gračanici koja će pokušati da im nanese prvi poraz.

Sloga iz Gornjeg Vakufa je četvrta na tabeli i ide na jako teško gostovanje trenutno petoplasiranom Izviđaču koji je sinoć u posljednjoj sekundi poražen u Tuzli.

Goražde će na svom terenu dočekati ekipu Leotara, te će pokušati upisati novu pobjedu. Ipak, Leotar je podigao formu i igraju jako dobro, te možemo očekivati jako dobru utakmicu.

Sloga će u Doboju dočekati ekipu Lokomotive iz Brčkog. Domaća ekipa je favorit, te je sigurno da će dati sve od sebe da upišu novu, sigurnu pobjedu.

Drina će prve bodove ove sezone pokušati osvojiti na svom terenu protiv Slavije, kako bi se priključili u borbu za opstanak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh na svom terenu dočekuje Iskru. Domaća ekipa je pod imperativom pobjede, ali i gosti igraju jako dobro u ovoj sezoni.

Vogošća koja je katastrofalno otvorila sezonu i nalazi se na 15. mjestu, će na svom terenu dočekati Slobodu i pokušati ostvariti pobjedu protiv Tuzlaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi