Osmo kolo rukometne PL BiH: Veliki derbi igra se u Banja Luci, mogu li Gračanlije do iznenađenja?

Nekoliko dobrih utakmica

Osmo kolo rukometne PL BiH: Veliki derbi igra se u Banja Luci, mogu li Gračanlije do iznenađenja?

E. Oštraković

Narednog vikenda na rasporedu je 8. kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi kola, sasvim sigurno igra se u Banja Luci, gdje trenutni lider prvenstva ekipa Borca dočekuje drugoplasiranu ekipu Gračanice.

Prošle sezone ove ekipe su odigrale četiri utakmice, a u tri navrata su slavile upravo Gračanlije.

Ekipa Bosne iz Visokog će, nakon što su upisali prvi poraz u sezoni, na svom terenu dočekati ekipu Goražda i sve osim njihove pobjede bila bi velika senzacija.

Još jedan derbi, ali ovaj put četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe igraju Slavija i Izviđač. Gosti su blagi faviriti, ali i Slavija igra sjajno.

Sloga iz Gornjeg Vakufa, koja je poražena sinoć u Ljubuškom, ide na novo gostovanje, a ovaj put idu u Tuzlu. Tamo će snage odmjeriti sa ekipom Slobode.

Lokomotiva će na svom terenu pokušati upisati pobjedu, nakon što su u prošlom kolu uzeli bod u Doboju. Njihov protivnik je ekipa Maglaja.

Dobojska Sloga će nakon što su sinoć ostvarili pobjedu u Trebinju, pono na gostovanje i to u Bugojno. Iskra igra jako dobro na svom terenu, te je sigurno da se očekuje jako dobar meč.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Leotar će na svom terenu dočekati ekipu Drine, te su domaći u ovoj utakmici apsolutni favoriti.

Vogošća će pokušati doći do nove pobjede, a šansu za to imaju na svom terenu. U goste im dolazi ekipa Konjuha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi