Povratak RK Gračanica na prvo mjesto, Borac poražen u Živinicama

Rukometna Premijer liga BiH

Povratak RK Gračanica na prvo mjesto, Borac poražen u Živinicama

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrano je peto kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na prvo mjesto vratila se ekipa RK Gračanica, koja je ostvarila pobjedu na domaćem terenu protiv Slavije.

Gračanlije nisu gostima dopustili da naprave nikakvo iznenađenje, te su na kraju upisali ubjedljivu pobjedu od deset razlike, a bilo je 32:22. Slavija je nakon ovog poraza pala na sedmu poziciju.

Na drugo mjesto pala je visočka Bosna koja je remizirala u Doboju kod Sloge. U vrlo izjednačenoj utakmici viđena je i dramatična završnica, ali su ekipe na kraju podijelile bodove. Bod nije pretjerano godio ni Slogi koja je pala na deseto mjesto, ali Sloga ima utakmicu manje.

Minimalnom pobjedom u Zvorniku kod Drine, treće mjesto je preuzeo Izviđač, koji je na kraju uspio da odbrani posljednji napad, te da odnese tri jako važna boda sa ovog gostovanja. Drina je i nakon ovog kola ostala jedini tim bez bodova.

Borac je nakon ovog kola pao na četvrto mjesto. Borac ni ove sezone nije upisao pobjedu u Živinicama, te tako Konjuh sedam godina nije poražen na svom terenu protiv Borca. Konjuh je nakon ove pobjede dvanaesti na tabeli.

Goražde je na svom terenu ostvarilo tijesnu pobjedu protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa, te je Goražde sada 13. na tabeli, dok se sloga nalazi na petoj poziciji.

Maglaj je u sjajnoj utakmici ostvario pobjedu protiv ekipe LEotara, te je tako izbio na šestu poziciju, a Leotar se nalazi na 15. mjestu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iskra je na domaćem terenu u prekrasnoj atmosferi savladala ekipu tuzlanske Slobode sa 31:30, te se sada nalazi na 11. poziciji, dok je Sloboda 9. na tabeli.

Pobjedu je ostvarila i Vogošća i to kod kuće protiv Lokomotive, te je sada na 14. poziciji, dok je Lokomotiva pala na osmo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi