(Foto: EPA)

Argentinac će uskoro ponovo na klupu

RMC: Dvije su opcije za Pochettina, ali odanost ga vodi ka jednom klubu

Midhat Šljivak

Mauricio Pochettino dobio je u utorak otkaz na klupi Tottenhama.

Argentinski stručnjak otpušten je nakon sjajnih pet godina u londonskom timu, a na njegovo mjesto je došao Jose Mourinho.

Međutim, zahvaljujući sjajnom vođenju Spursa u prethodnih pet godina, Pochettino neće imati previše problema da nađe novi posao, a RMC Sport tvrdi da su za sada dva tima u igri za njegove usluge.

To su Bayern i Barcelona, ali prednost ima minhenski tim i to zbog prošlosti koje argentinski trener ima sa Barcelonom.

Tokom igračke karijere Pochettino je igrao za gradskog rivala Espanyol, kojeg je također i vodio od 2009. do 2012. godine. Ranije je isticao kako mu odanost prema ovom klubu ne bi dozvolila da jednog dana preuzme Barcu, ali ništa nas u svijetu fudbala više ne smije iznenaditi.

Ipak, Bayern ostaje prva opcija za Pochettina. Bavarci su se nedavno razišli sa Nikom Kovačem, Hansi Flick je proglašen za novog trenera i na ovoj poziciji će ostati do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lako bi se međutim moglo desiti da Pochettino ekipu Bayerna preuzme nakon zimske pauze i ovakav razvoj situacije za sada je više nego izvijestan.

Pochettino je pored Tottenhama ranije radio još kao trener Espanyola i Southamptona, a za sada ga put vodi ka klupi Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.