"Zašto da ne dovedu Pochettina? Pa, uzvikivali bi ime i Saddama Husseina da im donosi pobjede"
(Foto: EPA)

"Zašto da ne dovedu Pochettina? Pa, uzvikivali bi ime i Saddama Husseina da im donosi pobjede"

M. Šljivak

Odlazak Mauricija Pochettina sa klupe Tottenhama i angažovanje Josea Mourinha kao novog menadžera jučer je bila priča dana u Engleskoj.

Nakon lošeg starta sezone prvi čovjek Spursa odlučio je uručiti otkaz Pochettinu, te se odlučio angažovati Mourinha.

Argentinski stručnjak sigurno neće imati previše problema da nađe novi posao, a legendarni Harry Redknapp tvrdi da bi on bio jako dobar izbor za Arsenal.

Topnici ne blistaju pod vodstvom Unaija Emeryja, pa Redknapp smatra da ovom timu treba čovjek koji zna da pobjeđuje, pa makar njegovo ime bilo i Saddam Hussein.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odlaskom Pochettina iz Tottenhama bit će barem jedan ili dva menadžera koji će se probuditi sa mislima 'Bože moj, ovo nije tako dobro'. Isto tako, bit će jedan ili dva vlasnika veoma uzbuđeni zbog činjenice da mogu angažovati ovog čovjeka", istakao je Redknapp, te je nastavio:

"Postoje klubovi u Londonu kojima ne ide najbolje. Zašto Pochettino ne bi otišao u Arsenal, ako to želi? Mislite da ga navijači Arsenala ne bi voljeli tamo? Zavoljeli bi i Saddama Husseina samo da pobjeđuju. Ako bi se redale pobjede, uzvikivali bi 'samo je jedan Saddam'", slikovito je objasnio situaciju iskusni stručnjak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi