Palmieri je na meti Juventusa

Klub iz Torina ponovo pokazao interes za igrača londonskog kluba

Tuttosport: Juventus želi igrača Chelseaja kojeg je u januaru želio uključiti u transfer Higuaina

S. Pašalić

Juventus je premaa navodima Tuttosporta zainteresovan da dovede Emersona Palmierija iz Chelseaja narednog ljeta.

Ovaj 25-godišnji lijevi bek je u januaru prošle godine stigao u London za 20 miliona eura iz Rome, a ove sezone je odigrao 12 utakmica za Plavce.

Klub iz Torina je imao problema na ovoj poziciji kada se nedavno povrijedio ALex Sandro, a Italijani tvrde da sportski direktor Fabio Paratici u Emersonu vidi rješenje za narednu sezonu.

Palmieri je ove sezone standardan kod Lamparda u ekipi i imao bi i veći broj nastupa da nije imao problema sa povredama.

U januaru ove godine on se dovodio u vezu sa Juventusom kada je Gonzalo Higuain trebao otići u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji su tada pisali da je Stara dama bila spremna zamijeniti Argentinca za Palmierija, ali se to na kraju nije desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.