"Prije mog dolaska, svaki igrač Juventusa je dobio Ferrarija za osvojeni naslov"
Howedes je istakao da je atmosfera u Juventusu bila sjajna

Igrač Lokomotiva govorio o vremenu kada je igrao za Juventus

"Prije mog dolaska, svaki igrač Juventusa je dobio Ferrarija za osvojeni naslov"

S. Pašalić

Bivši igrač Juventusa, Benedikt Howedes, dao je jedan intervju u kojem je govorio o vremenu kada je nosio dres kluba iz Torina.

Nijemac koji sada nastupa za Lokomotiv iz Moskve je igrao deset godina za Schalke prije nego što je 2017. godine stigao na posudbu u Juventus.

Nakon isteka posudbe on se vratio u Schalke i u julu prošle godine je za 5 miliona eura prešao u ruski klub.

Sada se Howedes prisjetio vremena kada je igrao za Staru damu i otkrio neke zanimljive detalje.

"Godinu prije nego što sam došao, svaki igrač dobio je Ferrarija kao zahvalnicu za osvojeno prvenstvo. Ako nije želio automobil, dobio je novčani bonus u odgovarajućem iznosu", rekao je Howedes.

"To već pokazuje, koji nivo tamo prevladava. Ipak, u svlačionici nije bilo vrijeđanja ili hvalisanja."

"Timski duh u Juveu bio je fenomenalan. Bio sam izuzetno impresioniran kako su se momci međusobno ophodili."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad sam prvi put ušao u svlačionicu, bio sam zaista uzbuđen. Ali apsolutne legende poput Gigija Buffon ili Giorgija Chiellinija su bili sjajni, poljubili su me u desni i lijevi obraz i bilo im je drago što sam tamo. To je bio neodoljiv osjećaj"

"Juventus je velika porodica i bio sam u potpunosti poštovan i prihvaćen. Iako nisam puno igrao, tamo sam bio vrlo cijenjen kao osoba i igrač.", dodao je Howedes.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti