Nekadašnji napadač Pijetlova

Darren Bent govorio o dolasku Džeke u Tottenham: Shvatit će da je Kane najbolji...

Bh. napadač Edin Džeko mogao bi u januarskom prelaznom roku dres Rome zamijeniti dresom Tottenhama, javljali su engleski mediji prije nekoliko dana.

Novi trener Pijetlova Jose Mourinho navodno je zainteresovan za dovođenje Dijamanta i čim je došao na klupu londonskog kluba slao je skaute u Italiju da se uvjere u kakvoj je formi Džeko.

Ova priča podstakla je engleske novinare da kontaktiraju nekadašnjeg napadača Pijetlova Darrena Benta od kojeg su zahtijevali da prokomentariše eventualni dolazakn Džeke u London. On je o Dijamantu imao samo riječi hvale.

"On bi bio vrlo dobro pojačanje. Bio je sjajan u Manchester Cityju, njegov omjer odigranih mečeva i postignutih golova bio je lud i rame je uz rame s najboljima. Što se tiče Spursa, on bi bio savršena zamjena za Harryja Kanea koji bi se mogao odmarati njegovim dolaskom", kaže Bent i dodaje:

"Džeko poznaje Premier ligu vrlo dobro, postizao je golove u Premier ligi za Manchester City i razumjet će da je Kane najbolji napadač na svijetu i da će on biti druga opcija".

Inače, engleski mediji otkrili su prje nekoliko dana da je Mourinho slao skaute na susret Verona - Roma kako bi se uvjerio u kakvoj je formi Džeko. Skauti Pijetlova u posljednje vrijeme mogli su vidjeti samo pozitivne stvari što se nekadašnjeg napadača Cityja tiče jer je postigao tri pogotka na posljednjih pet utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako će u martu napuniti 34 godine, jasno je da Džeko itekako još uvijek ima šta da ponudi kada je u pitanju fudbal na najvišem nivou.

Što se tiče Darrena Benta, on je u Tottenhamu proveo dvije godine. Za to vrijeme je upisao 60 nastupa i postrigao 18 golova. Kasnije je igrao za Sunderland, Aston Villu, Fulham, Derby County itd. Za reprezentaciju Engleske upisao je 13 nastupa uz četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.