Kalinić odlazi iz Rome, već ima dvije ponude
EPA

Atletico ga neće zadržati

Kalinić odlazi iz Rome, već ima dvije ponude

Nikoli Kaliniću su, prema najavama italijanskih medija, odbrojani dani u Romi.

Bivši reprezentativac Hrvatske je na Olimpico došao tokom ljeta na posudbu iz Atletica, no onim što je pokazao u Romi nisu zadovoljni i već u januaru ga namjeravaju vratiti nazad u Madrid.

Da se nametne Kaliniću su posao otežala svakako i teška povreda ligamenata koljena, zbog koje sigurno neće igrati do kraja godine, no i slučaju odlaska neće ostati na Wanda Metropolitanu jer ni Diego Simeone ne računa na njega.

Tako barem javljaju mediji u Italiji, prema čijim će navodima Kalinić nakon povratka u Atletico biti poslan na novu posudbu, i to opet u Seriju A gdje bi ga rado u svojim redovima vidjeli Bologna i Fiorentina za koju je već imao priliku nastupati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je ujedno i jedini klub u kojem je Kalinić pružao dobre partije otkako je otišao iz Ukrajine. U dresu Viola je u 84 utakmice zabio 33 pogotka i pritom devet puta asistirao.

Kaliniću inače ugovor s Jorgandžijama važi do 2021. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi