Flick je istakao da bi Bayernu dobro došlo pojačanje na desnom beku

Sada je sve na igraču Bavaraca

Flick nagovijestio jedna odlazak, ali i otkrio na kojoj poziciji će se Bayern pojačati u januaru

S. Pašalić

Trener Bayerna, Hans-Dieter Flick, je čini se potvrdio da Jerome Boateng može ići iz bavarskog kluba.

Već se neko vrijeme govori o odlasku štopera Bayerna, a Juventus, PSG i Arsenal su već pokazali interes da ga dovedu.

Flick je sada govorio o Boatengu, ali je otkrio i da će Bavarci u januaru tražiti pojačanje na desnom beku.

"Slažem se s njim i razgovaramo otvoreno. Protiv Wolfsburga je ušao u igru i imao je problema, ali onda je pokazao da ima kvalitetu za igranje za Bayern."

"Jerome mora donijeti odluku o svojoj budućnosti jer se radi o njegovoj karijeri.", rekao je Flick o Boatengu, a zatim je govorio i o pojačanju na poziciji desnog beka.

"Benjamin Pavard se odlično snalazi u svakoj poziciji, ali posebno dobro na poziciji štopera. Stoga bi dodatak s desne strane bio koristan."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zimski transferi uvijek nešto donose ekipi ako odmah pomognu - a to je teško pronaći. U stalnim sam razgovorima s Karlom-Heinzom Rummeniggeom i Hasanom Salihamidžićem.", dodao je Flick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.