Lewandowski ipak nije najbolji strijelac u 2019. godini!
Abderrazak Hamdallah zabio 57 golova

Poljak gleda u leđa Marokancu

Lewandowski ipak nije najbolji strijelac u 2019. godini!

A. Čaušević

Iako je u 2019. bio nezaustavljiv za protivničke odbrane Robert Lewandowski godinu neće okončati kao najboljih strijelac. 

Napadača Bayerna je prethodnog vikenda pretekao marokanski fudbaler Abderrezak Hamdallah koji godinu završava sa 57 golova u svim takmičenjima.

Hamdallah koji nastupa za Al-Nassr iz Saudijske Arabije je u subotu postigao hat-trick protiv Al-Feihe i tako iza sebe ostavio Lewandowskog te ofanzivca Barcelone Lionela Messija.

"Veoma sam sretan što sam uspio postati najbolji strijelac u 2019. godini sa 57 golova", poručio je Hamdallah.

"Ovo je čast za mene i za sve. Hvala timu, posebno saigračima, ne smijem ni zaboraviti navijače Al-Nassra. Radujem se još jednoj uspješnoj godini."

Ovaj 29-godišnjak je ranije ove godine postao rekorder u Saudijskoj Arabiji sa 29 golova u jednoj sezoni, a u novembru se oprostio od reprezentacije Maroko nakon što ga Vahid Halilhodžić nije uvrstio na spisak.

Inače, Lewandowski je u 2019. godini postigao 54 gola, dok je Messi protivničke mreže tresao tačno 50 puta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
nije tacno sto pisete. ima koeficijent na koji se gleda, go u bosni nije isto vrijedan kao gol u premiershipu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije