Portugalac dobro zapamtio okršaj iz 2007. godine

Cristiano Ronaldo: U Romi nema nijedan igrač s kojim bih mijenjao dres

Endin Čaušević

U nedjelju se na Olimpicu igra veliki derbi Serije A između Rome i Juventusa u okviru 19. kola Serije A.

Roma će pred svojim navijačima dočekati starog rivala i jasno je da će ovaj meč biti u centru pažnje na Apeninima. Juventus se bori za prvo mjesto s Interom i za njih je svaki meč itekako bitan, a u Romi će sigurno dati sve od sebe da im pokvare planove.

Jasno je da u Juventusu najviše očekuju od Cristiana Ronalda koji je odlično počeo 2020. godinu. On je prije nekoliko dana u meču protiv Cagliarija postigao hat-trick i pokazao još jednom da se lagano vraća u pravu formu.

Ronaldo uživa u mečevima protiv Rome jer je uvijek imao više razloga za slavlje. Protiv ovog tima je igrao dok je bio u Manchester Unitedu i Real Madridu, te je uvijek izlazio kao pobjednik.

No, svi se posebno čekaju 2007. godine i okršaja Uniteda i Rome u Ligi prvaka. Roma je prvi meč dobila sa 2:1 na svom terenu, a onda su u revanšu četvrtfinala doživjeli pravu katastrofu jer ih je United savladao sa 7:1.

Ronaldo se prisjetio ove utakmice i otkrio kako su ga neki igrači Rome tada molili da ih prestane driblati, dok su mu neki čak i prijetili.

"Kada je bilo 6:0 tražili su od mene da prestanem i molili su me da više ne driblam nikoga. Bilo je i onih koji su mi govorili da će me povrijediti", izjavio je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, portugalski fudbaler je otkrio da neće mijenjati dresove s igračima Rome i objasnio zašto.

"U Romi nema nijedan igrač s kojim bi mijenjao dres", kratko je poručio fudbaler Juventusa koji je očito dobro zapamtio sve prijetnje koje je dobio prije 13 godina od tadašnjih igrača rimskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.