Džeko pred derbi protiv Juventusa govorio o brojnim temama: Transfer u Inter, Cristiano Ronaldo...

Dijamant dao intervju za Sky Sport

Džeko pred derbi protiv Juventusa govorio o brojnim temama: Transfer u Inter, Cristiano Ronaldo...

Napadač Rome Edin Džeko govorio je za italijanski Sky Sport pred veliki derbi narednog kola Serije A u kojem njegov tim igra protiv Juventusa. 

Vučica je do prije nekoliko dana izgubila od Torina i na taj način definitivno ispala iz eventualne trke za Schudetto, a susret protiv Stare dame bit će prava prilika za iskupljenje pred domaćim navijačima.

Džeko je u intervjuu govorio o svemu pomalo. Prisjetio se prvog gola u dresu Rome, šanse da zaigra za Inter, ali također je spomenuo i prvu zvijezdu ekipe iz Torina Cristiana Ronalda.

Za početak krećemo od Intera. Edin je ljetos bio na pragu Nerazzurra, ali se ipak odlučio za ostanak u Romi.

"Ne razmišljam više o tome. Oni (Inter) igraju vrlo dobro i prvi su skupa s Juventusom. Bit će to trka do kraja što je dobro za ligu", kaže Džeko.

Od dolaska u Romu iz Manchester Cityja na ljeto 2015. godine postigao je 97 golova.

"Prvi gol za Romu postigao sam protiv Juventusa i uživao sam u tome. Nisam očekivao da ću u toj situaciji dati gol. Lopta koju je poslao Iago Falque nije bila baš najbolja, ali uspio sam pogoditi metu. Bio je to moj prvi gol za Romu i bilo je uzbudljivo. Sada imam 97 golova, ali bit će ih još mnogo. Nadam se da ću pogoditi i u nedjelju navečer, ali tri boda su bitnija od mog gola".

Novinar je podcrtao da Roma najviše zavisi od Džeke, baš kao Juventus od Cristiana Ronalda, ali Dijamant nije saglasan s tim.

"Roma i Juve ne mogu ovisiti od jednog igrača. Svi znamo ko je Crisrtiano Ronaldo - to je sjajan igrač. Naš tim ne zavisi od mene, već i od drugih igrača".

Kolarov je nedavno produžio ugovor s Vučicom što raduje Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam što je produžio ugovor. On je važan igrač na terenu i van njega. Vidim ga kao trenera kada završi s igranjem", zaključuje na kraju Dijamant.

Džeko je ove sezone postigao sedam golova u Seriji A i tri u Evropa ligi. Utakmica protiv Juventusa na rasporedu je u nedjelju navečer.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi