Sjajna partija našeg reprezentativca

Nemanja Gordić i Partizan na otvaranju Top 16 faze Eurocupa razbili Virtus iz Bologne

Na najbolji mogući način košarkaši Partizana su otvorili Top 16 fazu Eurocupa. Večeras su u Štark Areni pred skoro 17.000 gledatelja savladali Virtus iz Bologne rezultatom 99:81. 

Da će imati važnu ulogu u ovoj fazi natjecanja večeras su Beograđani pokazali savladavši najvećeg papirnatog favorita ovog natjecanja. 

Utakmica je počela napadački dobro za oba tima, Virtus se dobro držao i nakon prvih 10 minuta bio je na samo jednom posjedu zaostatka za Beograđanima. Onda je došla druga četvrtina i rapsodija košarkaša Partizana koji su taj dio igre dobili s ogromnih 36:19 i praktički već tu riješili utakmicu. 

Otvorio je Virtus nastavak serijom 9:0 i činilo se kako će smoći snage za povratak u ovaj susret no Partizan je u svojim redovima imao previše raspoloženih košarkaša. Prednjačio je naš reprezentativac Nemanja Gordić s 22 poena i indeksom korisnosti od 30, dok je Walden zabio jedan poena više i taj dvojac najzaslužniji je za ovu autoritativnu pobjedu "crno-bijelih" na otvaranju novoformirane grupe E. Gaines s 21 poenom je bio najbolji kod Virtusa, Teodosić i Gamble zabili su po 14.

Štark Arena toplo je dočekala Aleksandra Đorđevića trenera Virtusa koji je nakon dugo vremena opet kao trener nekog kluba gostovao protiv svog bivšeg kluba. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.