EPA

Želi ga nekoliko klubova

Preokret u vezi transfera Asmira Begovića?

Asmir Begović nakon isteka posudbe stavio se na raspolaganje Bournemouthu.

Prethodnih mjeseci iskusni bh. golman je boravio u Azerbejdžanu nastupajući za Qarabag, no po završetku posudbe vratio se u Englesku i priključio treninzima engleskog Bournemoutha.

Iako s ovim klubom Begović ima ugovor do 2021. godine, i dalje je pod velikim upitnikom hoće li ostati s obzirom da se posljednjih sedmica s njegovim imenom dovode u vezu mnogi. U prvom redu tu je Qarabag čiji bi čelnici da se vrate, a pominju se još West Ham, Derby County, Aston Villa...

Begovićev povratak prokomentarisao je i trener Trešnjica Eddie Howe, prema čijim riječima bi, kako stvari stoje, moglo doći i do preokreta u cijeloj priči.

"Vratio se Asmir. Trenirao je tri ili četiri dana s nama i moram reći da je bio zaista dobar. Jako sam zadovoljan", kazao je Eddie Howe, pa potom prokomentarisao priče o odlasku:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Situacija je takva da se stvari mogu promijeniti. Trenutno je dio našeg tima i veoma dobro trenira."

Reprezentativac BiH je posljednji nastup u dresu Bournemoutha upisao u aprilu prošle godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.