Uspješno završen prvi zimski kamp golmanske akademije Asmira Begovića
Projekat koji je pokrenuo Asmir Begović sigurno je velika stvar za bh.nogomet, a posebno za sve one talentovane golmane u našoj zemlji

U Sarajevu treniralo 45 golmana iz cijele BiH

Uspješno završen prvi zimski kamp golmanske akademije Asmira Begovića

D. Kurbegović

Golmanska akademija Asmira Begovića prvi put je organizovala zimski kamp, koji je proteklog vikenda završen u  Olimpijskoj dvorani Zetre u Sarajevu. 

Nakon što su uspješno organizovali dva ljetna kampa, iz ove akademije su odlučili i da organizuju zimski kamp koji je privukao 45 golmana iz cijele BiH. Kamp je otvorio legendarni Enver Lugušić, a na njemu je bilo i dosta gostiju iz drugih klubova poput Feđe Kulaglića iz Zrinjskog, Edina Ribića iz Slobode, Adnana Salmana iz Sarajeva, Martina Cvetića iz Maribora, treneri iz FK Novi Pazar, te Adnan Dizdarević iz ženske nogometne reprezentacije BiH.

Pored trenažnog procesa radila se i video analiza koju je radio Ermin Avdić. Na kampu su u ulozi trenera bili, Amir Begović, Edin Hasanović, Adin Kadrić, Bojan Pavlović, Envera Hasanbegović, Adis Kapetanović, te Ibro Hodžić, koji je direktor akademije i glavni trener.

Budući da su i treneri sa strane pratili treninge, neki od golmana koji su bili na kampu skrenuli su pažnju na sebe i upisani su u bilježnicu.

Kratak osvrt na zimski kamp dao je i direktor, te glavni trener Ibro Hodžić.

"Ovo je veoma važan korak za razvoj AB GK Akademije. Željeli smo da vidimo sve golmane u BiH i šire, koji su se prijavili. U planu je i da pravimo kampove i u drugim gradovima i zemljama. Imamo dosta ponuda za taj projekat. Nakon uspješnog rada Akademije u Sarajevu, otvorena je i Akademija u Londonu, koja broji oko 20 golmana. Konstantno smo u kontaktu s Asmirom Begovićem. On detaljno prati rad golmana preko videa. Svaki trening se snima i sigurno da će neki od učesnika ovog zimskog kampa imati veliku korist", kazao je Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti