Stradala uoči prvog nastupa na Igrama mladih u Švicarskoj

Mlada Kosovarka sutra je trebala imati svoj dan, ali sudbina je drugačije htjela

Edmir Škorić

Era Shalen,16-godišnja skijašica s Kosova, slomila je nogu tokom priprema.

Era je imala neodoljivu želju da nastupi na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lozani, ali sudbina je drugačije htjela.

Dan prije velikog slalomskog debija mlada skijašica je doživjela nezgodan pad na skijalištu Les Diablerets, nakon čega je helikopterom prevezena iz skijaškog centra do bolnice u Lozani.

Ona je u društvu kosovke olimpijske ekipe trenutno u bolnici i neće imati priliku da nasutpi na igrama koje se održavaju u Švicarskoj od do 10. do 19. januara.

No, s obzirom da je izuzetno talentovana i da ima samo 16 godina, ne treba da brine jer njeno vrijeme sasvim sigurno tek dolazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.