EP za rukometaše

Island zgazio Rusiju, Nijemci se provukli protiv autsajdera

S. Grebović

Na Evropskom prvenstvu u rukometu danas je na rasporedu šest utakmica, od kojih su tri za sada završene.

U grupi E drugo su kolo svojom utakmicom otvorili Island i Rusija, a formalni domaćin ovog susreta je bio bolji sa 34:23 .

Islanđani su od prvog do zadnjeg minuta bili bolji tim i na kraju zasluženo slavili. Nakon velikih 17:11 na poluvremenu do kraja su samo povećavali svoju prenost i stigli do uvjerljive pobjede od 

Rusi su tako nakon minimalnog poraza od Mađarske u prvom kolu 25:24 novim sebi dodatno otežali posao i ukoliko večeras Mađari savladaju Dance i zvanično će se oprostiti od turnira.

Island je stigao do druge pobjede nakon isto toliko odigranih mečeva za siguran plasman u drugi krug takmičenja.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo grupe E:

Island-Rusija 34:23

Island: Gustavsson, Hallgrimssson, Kristjansson 2, Palmarsson, Elisson 6, Sigurdsson, Gislason, Gudmundsson, Petersson 6, Gunnarsson 4, Arnarsson, Gudjonsson 6, Tharastarson, Jonsson 2, Kristjanson 4, Smarason 4.

Rusija: Zabolotin, Kireev, Santalov 5, Shishkarev, Kovalev, Shkurinskiy 2, Gorbok, Atman 2, Kalarash 6, Dibirov 1, Soroka 4, Kotov, Ermakov 1, Andreev 1, Zhitnikov 2, Kosorotov.

U drugoj utakmici današnjeg dijela programa, favorizovana Njemačka je odmjerila snage sa autsajderom grupe, reprezentacijom Latvije i na kraju slavila teškom mukom 

Elf je bio dominantan na startu i do kraja prvog dijela igre pa su na poluvrijeme otišli sa solidnom prednošću 16:11. 

U nastavku Latvijci su stegli svoju odbranu i Nijemce ograničili na svega 12 golova, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu minimalan poraz od 28:27 i oproste se od EURO-a.

Evropsko prvenstvo, 3. kolo grupa C:

Latvija-Njemačka 27:28

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Latvija: Kuksa, Purins, Versakovs, Strazdins 1, Jurdzs 5, Kristopanas 7, Arajs, Kreicbergs 6, Ermanis 2, Dude 5, Lilenfelds, Politers 1, Klesniks, Leja, Tuminskis, Pavlovics.

Njemačka: Bitter, Wolff, Gensheimer 4, Wienecek, Reichmann 3, Pekeler 1, Weber, Michalzick, Hafner, Kuhn 8, Bohm, Kohlbacher 2, Kastening 2, Schmidt 1, Zieker, Drux 4.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.