Island šokirao Dansku
Foto - EPA

Poraz favorita

Island šokirao Dansku

M. Šljivak

Rukometaši Islanda napravili su veliko iznenađenje i pobijedili su selekciju Danske 31:30 u 1. kolu grupe E na Evropskom prvenstvu.

Danci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, ali Island je pokazao da nikome neće biti lagan zalogaj i na kraju je ova selekcija napravila veliko iznenađenje.

Danska je bolje otvorila meč. Imala je ova selekcija konstantno vodstvo, ali su Islanđani uvijek bili veoma blizu i nisu dopuštali protivniku da napravi razliku veću od dva gola.

U 23. minuti golom Palmarssona Island je prvi put i poveo (11:12), da bi se do kraja prvog poluvremena igralo gol za gol i na odmor se otišlo rezultatom 15:15.

Island je na otvaranju drugog dijela po prvi put otišao i na plus dva (15:17), ali Danci serijom od 4:0 preuzimaju vodstvo i očekivali se da će u tim trenucima ova selekcija da prelomi meč u svoju korist.

Međutim, to se nije dogodilo. Island je igrao zaista sjajno, a serijom od 3:0 u 43. minuti ponovo su i poveli, 22:23.

Imao je potom Island u nekoliko navrata i tri gola prednosti, ali bez uzbuđenja nije moglo, pa je golom Mollgaarda u 55. minuti Danska došla do izjednačenja (29:29).

U uzbudljivoj završnici vidjeli smo nekoliko grešaka sa obje strane. Ipak, Island je uspio za nijansu da bude bolji i na kraju je ostvario veliku pobjedu. Posljednji napad promašio je Hansen.

EP, 1. kolo:

Danska - Island 30:31 (15:15)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Danska: Landin, Green, Kirkelokke, Bramming 1, Lauge Schmidt 5, Zachariassen, Sagustrup Jensen 1, Lindberg 5, Toft, Mollgaard 4, Mensah 2, Hansen 9, J.Hansen, Damgaard 3, Andersson, Holm.

Island: Gustavsson, Hallgrimssson, Kristjansson 4, Palmarsson 10, Elisson 2, Sigurdsson 4, Gislason 1, Gudmundsson 1, Petersson 5, Gunnarsson 2, Arnarsson, Gudjonsson, Tharastarson, Jonsson 1, Kristjanson, Smarason 1.

Top Komentari

pero98
Samo za one koji rukomet površno je ova pobjeda Islanda iznenađenje. Biti će još tu svega, posebno kad dođe drugi krug Eura.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi