Nijemci osjetili snagu aktuelnog prvaka Evrope
Španija - Njemačka

Ubjedljiv trijumf Španaca

Nijemci osjetili snagu aktuelnog prvaka Evrope

A. Čaušević, foto: T. Hebib

U derbi susretu grupe C Evropskog prvenstva u rukometu Španija je pobijedila Njemačku sa ubjedljivih 33:26. 


Španija je odigrala zaista sjajan meč i na kraju slavila zaslužen trijumf. Aktuelni prvak Evrope je na ovom meču pokazao snagu i bio je u prednosti praktično cijeli susret.

Poslije prvog poluvremena Njemci su držali kakav takav rezlutatski priključak. Gubili su 14:11, da bi u nastavku potpuno pali.

U jednom trenutku drugog poluvremena Španija je imala i dvocifrenu prednost (29:19). Konačan rezultat na kraju meča glasio je 33:26.

Špance je do pobjede sa stopostotnim učinkom vodio Alex Dujshebaev koji je meč završio sa sedam golova. Odličan na golu je bio i Perez de Vargas sa 12 odbrana. Kod Nijemaca se izdvaja učinak Pekelera sa pet golova.

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa C:

Španija - Njemačka 33:26 (14:11)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Španija: Perez (12 odbrana), Corrales, Maqueda 4, Fernandez 2, Entrerrios 2, A. Dujshebaev 7, Sarmiento 2, Aguinagalde 1, Sole 3, Figueras 2, Canellas 3, Morros, Gomez 4, Arino 2, Guardiola, D. Dujshebaev 1.

Njemačka: Bitter (6 odbrana), Wolff (1 odbrana), Gensheimer 4, Wienecek, Reichmann 2, Pekeler 5, Weber 2, Michalzick, Hafner 3, Kuhn 2, Bohm 3, Kohlbacher 2, Kastening 2, Schmidt, Zieker, Drux 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi