Mađari bolji od Rusa, Mikler junak odbranom u zadnjim sekundama

Trijumf Mađarske

Mađari bolji od Rusa, Mikler junak odbranom u zadnjim sekundama

Edmir Škorić

U meču 1. kola grupe E na Evropskom prvenstvo Mađari su sa 26:25 savladali Ruse.

Iako je Rusija imala ulogu blagog favorita, Mađari su u neizvjesnom i tijesnm dvoboju došli do minimalne pobjede.

Od početka se igralo gol za gol, tek je u par navrata jedan ili drugi tim imao +2, a na poluvremenu Mađari su imali 14:13.

Mađarska je vodila konstantno u drugom dijelu, po tri ili četiri razlike, ali Rusi dolaze do izjednačenja, no u završnici mađarski sastav dolazi do gola za bitnu pobjedu na startu EP-a.

Zsolt Balogh je postigao sedam pogodaka za Mađarsku, a pet Zoltan Szita. Kod Rusa je najefikasniji bio Dmitrii Santalov koji je postigao pet golova.

Golman Roland Mikler je bio junak Mađarske, spasivši posljednji napad i udrac Dibirova, koji je danas postigao tri gola.

Mađarska - Rusija 26:25 (14:13)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mađarska: Szekely, Mikler, Sipos 1, Balogh 7, Ligetvari 2, Boka 3, Gyori 2, Nagy 1, Rosta, Mathe, Banhidi 4, Szita 5, Fekete, Ubornyak, Hornyak 1, Toth.

Rusija: Zabolotin, Kireev, Santalov 5, Shishkarev 2, Kovalev, Shkurinskiy 2, Gorbok, Atman, Kalarash 4, Dibirov 3, Soroka, Kotov, Ermakov 1, Andreev 2, Zhitnikov 2, Kosorotov 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi