Norveški stručnjak je već godinu dana na klupi Manchester Uniteda i izuzev početnih sedmica nije se previše proslavio (Foto: EPA)

Menadžer Uniteda želi više vremena

Solskjaer traži strpljenje: Jurgen Klopp je četiri godine gradio tim...

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer dobio je jučer punu podršku rukovodstva Manchester Uniteda.

Iako su Crveni đavoli ponovo u popriličnoj krizi, čelni ljudi tima s Old Trafforda nemaju namjeru da ponovo mijenjaju menadžera, pa će Norvežanin i dalje predvoditi United.

Zahvalan je Solskjaer na podršci, a zatražio je samo strpljenje kakvo su čelnici Liverpoola imali s Jurgennom Kloppom.

"Moje mišljenje je da još moramo dosta raditi. Možete vidjeti da i drugi timovi jako dobro rade. Jurgen Klopp je četiri godine gradio tim i sada im ide dobro. Ponovio sam toliko puta, ne može se ništa brzinski napraviti", rekao je Solskjaer i zatim je govorio o potencijalnim pojačanjima:

"Nećemo dovoditi osam ili 10 igrača u jednom prelaznom roku. Januar je težak za bilo kakve transfere, pa nam ostaje jedino ljetni prelazni rok. Trenutno pokušavamo napraviti nešto", istakao je norveški stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je dobio podršku rukovodstva Uniteda iako navijači traže promjene.

"Držat ću se svog plana i onog što mi je klub povjerio. Nadam se da će to biti dovoljno dobro i da rukovodstvo vidi da je ono što radimo zaista dobro. Svi moji razgovori sa njima su itekako pozitivni", rekao je menadžer Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.