Španac iz redova Chelseaja

Pedru ističe ugovor ali ne mari za tim: Ne znamo čak ni kada ćemo opet trenirati...

Španski nogometaš Pedro Rodriguez nije siguran kakva će biti njegova budućnost nakon što mu istekne ugovor sa Chelseajem na kraju ove sezone.

Pedro je član Plavaca od 2015. godine kada je došao iz Barcelone. Danas ima već 32 godine i još uvijek nema zvaničnih informacija da li će mu Chelsea ponuditi produžetak saradnje ili ne.

Ugovor mu traje još samo nekoliko mjeseci, ali Pedro poručuje kako to u ovom momentu uopšte nije važno.

"Moj ugovor ističe, ali to u ovom momentu nije najvažnija stvar. Nisam čak ni razmišljao o tome. Moja budućnost će biti riješena u dogledno vrijeme", kaže Pedro za špansku radio stanicu Cadena Ser i dodaje:

"Najvažnija stvar u ovom momentu je da svi pokažemo zajedništvo. Šta god da se desi s mojom budućnošću, dogodit će se, ali trenutno nije važno jer ni sami ne znamo kada ćemo se vratiti na trening"

"Trenutno smo u karantini jer se jedan naš fudbaler zarazio koronavirusom. On je sada dobro i svi smo sretni zbog toga".

Naravno, u pitanju je Callum Hudson-Odoi koji je bio pozitivan na koronavirus prije nekoliko dana, ali stvari srećom idu na bolje i uskoro će biti potpuno oporavljen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Pedro, on je u aktuelnoj sezoni upisao 18 utakmica, postigao dva gola i dodao tri asistencije.

Osim Pedra, Chelsea će morati odlučiti šta da radi s Willianom, Olivierom Giroudom i Willyjem Caballerom koji su također u posljednjim mjesecima ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.