Englezi ukidaju kupove?

Još nema zvaničnih informacija, ali...

Englezi ukidaju kupove?

Novi koronavirus je "zaledio" Evropu i zaustavio većinu sportskih, pa tako i fudbalskih takmičenja.

Prekinuta su i sva takmičenja u Engleskoj. Prema odluci koja je i dalje na snazi u Engleskoj, sva fudbalska takmičenja su prekinuta do 30. aprila, ali postoji mogućnost da se nastavak dodatno odgodi.

UEFA se odgađanjem Evropskog prvenstva pobrinula da se dobije na vremenu i prostoru da se nacionalna takmičenja završe, međutim time nisu riješeni svi problemi.

Tako se još ne zna kada će i kako biti završene Liga prvaka i Lige Evrope, a konkretno Engleze brine veliki broj utakmica koji je preostao da se odigra, ali i činjenica da bi nova sezona mogla donijeti još zgusnutiji raspored.

Naime, postoji mogućnost da se takmičenja u Engleskoj nastave tek krajem maja što bi značilo da bi bila završena "duboko" u julu.

Morao bi se zbog toga pomjeriti i start nove sezone Premier lige i ostalih liga u Engleskoj, a veliki problem je sada pitanje: Šta se kup takmičenjima?

Sada se špekuliše da fudbalski organi u Engleskoj ozbiljno razmišljaju o ukidanju FA Kupa, Liga kupa i drugih kup takmičenja u državi dok se ne unormalni situacija.

Poznato je da se veliki klubovi iz Engleske već odavno žale na rasporede i ogroman broj utakmica koji moraju odigrati svake sezone.

Ukidanje kupova sigurno ne bi teško palo najvećim klubovima, ali bi onim manjim. Naime, kup utakmice su jedinstvena prilika za male klubove da zarade dodatni, prijeko potrebni novac.

Eventualno ukidanje FA Kupa sigurno se neće svidjeti ni ljubiteljima engleskog fudbala. Ipak je riječ o najstarijem takmičenju u Engleskoj i trofeju koji je ne tako davno sa sobom donosio i veliki prestiž.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi