Za to je imao dobar razlog

Ronaldo je bio jedini koji nije pozdravio Rooneyja kada je potpisao za Manchester United

Endin Čaušević

Wayne Rooney je na ljeto 2004. godine odlučio napustiti u Everton i stigao je u Manchester United kao veliko pojačanje za 37 miliona eura.

Rooney je tada bio igrač od kojeg se očekivala blistava karijera, a on je to uspio ispuniti. Postao je legenda Manchester Uniteda, te je zaslužio svoje mjesto u historiji ovog slavnog engleskog kluba.

No, kada je stigao u United situacija nije bila baš bajna. Naime, tada je Cristiano Ronaldo bio velika nada Crvenih đavola, ali s Rooneyjem nije imao baš dobar odnos.

Naime, sezonu prije dolaska Rooneyja na Old Trafford ovaj dvojac je imao žestok okršaj. Bilo je to upravona Teatru snova kada su igrali United i Everton, a Rooney je žestokim prekršajem zaustavio Ronalda koji mu je to itekako zamjerio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji objavili su da je nakon dolaska Rooneyja u United Ronaldo bio jedini igrač koji ga nije pozdravio i poželio mu dobrodošlicu. Portugalac mu je itekako zamjerio prekršaj u utakmici koja je odigrana nekoliko mjeseci prije.

No, Rooney i Ronaldo su brzo izgladili odnose, te su postali itekako bitan dio Uniteda s kojim su osvojili sve što se može osvojiti. Zbog čega je Ronaldo bio ljut na Rooneyja možete pogledati u videu ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.