Jasna poruka igrača Manchester Uniteda

"Pošteno bi bilo da se sezona nastavi jer klubovi mogu podnijeti igranje svako dva dana"

Endin Čaušević

Fudbalske lige u skoro cijeloj Evropi prekinute su prije skoro tri sedmice zbog pandemije koronavirusa.

Još uvijek nije poznato kada će se sezona nastaviti, a mnogi se nadaju da bi se to moglo desiti u maju. Englezi su nedavno donijeli odluku da se sezona prekida do 30. aprila, a nakon toga će biti održan novi sastanak.

Igrači se još uvijek nalaze u kućnoj izolaciji, te nema tačnih informacija kada će početi zajednički treninzi. Fudbaleri Manchester Uniteda, Andreasu Pereiri, je očito dosadilo biti u izolaciji, te se nada da će se sezona uskoro nastaviti.

"Želim da se sezona što prije nastavi, ali razumijem da je ovo jako težak period i da je zdravlje ljudi najbitnije. Volio bih da možemo nastaviti sezonu pa čak i da igramo utakmice svaki dan. Bilo bi zaista loše da se sezona ne završi i iskreno pogrešno", rekao je Pereira, te dodao.

"Igrači koji su bili povrijeđeni su se većinom oporavili tokom ove pauze. Klubovi imaju velike rostere i ne vidim problem da se utakmice igraju svaka dva dana. Bolje i to nego da se ne igra nikako sezona".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.