Ekipe iz Premier lige traže promjenu pravila da bi nastavili sezonu
Foto - EPA

FA je na potezu

Ekipe iz Premier lige traže promjenu pravila da bi nastavili sezonu

M. Šljivak

Ekipe iz Premier lige zatražile su od Fudbalske asocijacije Engleske izmjenu nekoliko pravila kako bi se nastavila sezona.

Očekuje se da bi nastavak sezone u Premiershipu mogao da krene u mjesecu maju, a sutra će biti održan novi sastanak na kojem će se raspravljati o narednim koracima.

The Mirror saznaje da su klubovi zatražili izmjenu određenih pravila s obzirom na to da će vjerovatno morati da odigraju veliki broj utakmica u kratkom periodu.

Planirano je da se igra fudbal svaka tri dana, a klubovi će zbog svega tražiti da se poveća broj izmjena s tri na pet. Ovaj zahtjev stiže zbog činjenice da su igrači već duže vremena na pauzi i da će biti praktički nemoguće da se tek tako vrate u žestok ritam nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored ovog zahtjeva navodno timovi traže da se ukine i korištenje VAR sistema na utakmicama do kraja sezone, ali više informacija o svemu znat će se nakon sutrašnjeg sastanka.

Podsjetimo, Liverpool je u trenutku prekida sezone zbog koronavirusa bio uvjerljivo prvi i bio je jako blizu da osigura titulu prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Prof fudbaler bi morao to fizicki podnjeti, al tesko je odratiti seperatno takticke pripreme kad bi se igralo svaki 3 dan non stop
4 0
CatAttack
Kakve pare primaju i koliko su precijenjeni, svaki drugi dan treba da igraju majku vam nezahvalnu
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi