Želi Milika

Mourinho bacio oko na zvijezdu Napolija

Trener Tottenhama Jose Mourinho bacio je oko na zvijezdu Napolija, prenosi football.london.

Portugalski trener već neko vrijeme traži napadača za Pijetlove, a čini se kako ga je pronašao u Miliku.

Poljski nogometaš navodno ne želi produžiti ugovor s Napolijem u čije redove je stigao u ljeto 2016. godine, već će zatražiti odlazak.

Osim Tottenhama za njega se interesuju još neke ekipe, a u prvom redu su tu Milan i Atletico Madrid.

Tottenham se uključio jer želi naći zamjenu za Harryja Kanea iz dva razloga. Prvi je činjenica da je Kane često povrijeđen, a Tottenham u tim situacijama nema ama baš nikakvu zamjenu, dok je drugi razlog činjenica da bi engleski napadač mogao napustiti klub na ljeto u potrazi za trofejima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti izvor prenosi kako je Milikova trenutna cijena 40 miliona eura.

Milik, koji ima 26 godina, ove sezone je vrlo dobar jer je postigao 12 golova u 22 nastupa. On je prethodno igrao za Ajax, Bayer Leverkusen, Augsburg i Gornik Zabrze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.