Son otputovao na služenje skraćenog vojnog roka

Iskoristio prvenstvenu pauzu

Son otputovao na služenje skraćenog vojnog roka

Zvijezda Tottenhama Son Heung-min odslužit će četvrtosedmični vojni rok u Južnoj Koreji dok u Premiershipu traje pauza radi koronavirusa.

Napadač Tottenhama (27) uspio je izbjeći služenje obaveznog 21-mjesečnog vojnog roka tokom 2018. godine jer je Južnu Koreju vodio do titule prvaka Azije.

Po zakonu Južne Koreje, prije navršenih 28 godina morate obaviti 21-mjesečnu vojnu služnu, ali izuzeće je ako ste sportista i ako ste donijeli neku medalju svojoj državi.

Sonova pobjeda prije dvije godine pomogla mu je da to izbjegne, odnosno samo skrati dužinu trajanja. I dalje je potrebno da obavi skraćeni režim u dužini od četiri sedmice.

S obzirom da je nogometna sezona na čekanju, Son se prošle sedmice zaputio u domovinu kako bi započeo sa službom.

Napadač Pijetlova stigao je u glavni grad Seoul sa roditeljima u nedjelju i sada mora prvo provesti 14 dana u karantini te će tek nakon toga početi njegova služba.

On se sada nada kako će uspjeti sve to okončati prije nego što se sezona u Premiershipu nastavi. Za sada nema zvaničnih podataka kada bi to moglo biti, ali se špekuliše sa sredinom maja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada je sezona zvanično prekinuta do 30. aprila, ali sutra će predstavnici svih 20 klubova održati sastanak kako bi se dogovorili o tome da li je potrebno dalje odgađanje.

Ako se sezona ipak odigra do kraja, to će gotovo sigurno biti bez publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi