Foto - EPA

Stiže Moise Kean

Edin Džeko dobija ozbiljnu konkurenciju za narednu sezonu

Midhat Šljivak

Ekipa Rome pokušat će u ljetnom prelaznom roku da dovede napadača Evertona Moisea Keana.

Nekadašnji fudbaler Juvenusa nezadovoljan minutažom u velikanu iz Torina odlučio je prošlog ljeta da ode u Englesku i da potpiše za Everton, ali se na Ostrvu nije najbolje snašao.

Kean je zabio samo jedan gol u 26 utakmica i sve se glasnije priča o njegovom povratku u Italiju, a Il Messaggero tvrdi kako je Roma veoma zainteresovana za njegove usluge.

Navodno, Vučica će pokušati tokom ljeta da angažuje 20-godišnjeg fudbalera i tako pojačana konkurenciju u napadu gdje trenutno ima Edina Džeku i Nikolu Kalinića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kean je u Juventusu zabio osam golova u 21 nastupu, a jedno vrijeme je proveo na posudbi u Veroni, gdje je zabio četiri gola u 20 utakmica.

Mnogo bolji učinak ima u reprezentaciji Italije. Dres Azzurra je obukao tri puta i postigao je dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.