Cengiz Under objasnio zbog čega još uvijek nije vrhunski fudbaler

Svjestan je svojih slabosti

Cengiz Under objasnio zbog čega još uvijek nije vrhunski fudbaler

Endin Čaušević

Turski fudbaler Cengiz Under ove sezone u Romi nema minutažu na koju je navikao. 

Under je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao svega 15 utakmica i postigao je tri gola, ali je u većini tih mečeva ulazio s klupe za rezervne igrače.

Već neko vrijeme se špekuliše da će Under napustiti Vučicu na kraju ove sezone, a navodno interes za njega pokzalo si klubovi iz Njemačke i Engleske.

Ovaj 22-godišnji krilni napadač ima ugovor do ljeta 2023. godine, te je za navijače Rome iznenađenje što ga klub želi prodati jer se radi o veoma mladom igraču koji je pokazao svoj kvalitet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Under je i u dresu reprezentacije Turske odigrao 20 mečeva, te ga smatraju za jednog od najboljih igrača ovog tima. No, on je još uvijek čvrsto na zemlji.

"Ne mislim da sam još uvijek vrhunski igrač, ali siguran sam da ću to biti jednog dana. Moja najveća slabost je skok igra, ali radim i na drugim aspektima. Želim da što više radim na svojim slabostima jer svaki igrač ih sigurno ima, ali je bitno da radite na tome da se to ne vidi toliko", rekao je Under.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi