Klubovi u Italiji početkom maja izlaze na teren
Foto - EPA

Počinju treninzi

Klubovi u Italiji početkom maja izlaze na teren

M. Šljivak

Klubovi iz italijanske Serije A mogli bi za nešto manje od mjesec dana započeti s treninzima za nastavak sezone.

Italija je zemlja koja je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa, ali stvari polako idu u dobrom smjeru i očekuje se da bi životne aktivnosti mogle početkom maja doći u normalu.

To svakako treba da raduje ljubitelje fudbala jer je, prema navodima Gazzette dello Sport, početak trening kampa za klubove iz Serije A zakazan za 4. maj.

Ovaj list navodi kako klubovi razmišljaju o povratku na trening 4. maja uz obaveznu distancu među fudbalerima, da bi nakon tri sedmice treninga krenuli i sa utakmicama.

Postoje tri potencijalna datuma za nastavak sezone. Prvi je 24. maj, a tu su još u opcijama 31. maj i 7. juni. Klubovi bi u tom slučaju imali šest i po sedmica da završe prvenstvo, koje bi potrajalo do početka jula.

Potražite više informacija na temu Serie A:

FIFA je odlučila izaći timovima u susret i odlučila je da produži ugovore igračima koji su bili slobodni 30. juna i omogućila im je da završe sezonu s aktuelnim ekipama.

Čini se kako se život u Italiji, ali i u ostatku Evrope polako vraća u normalne tokove i za nešto više od mjesec dana ćemo vjerovatno ponovo gledati i utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi