Foto - Instagram

Pregovori su navodno počeli

Katalonski mediji: Miralem Pjanić dio razmjene Barcelone i Juventusa!

Midhat Šljivak

Veznjak torinskog Juventusa Miralem Pjanić (30) sve se više povezuje sa odlaskom iz redova italijanskog prvaka.

Povezuje se bh. fudbaler sa PSG-om i Chelseajem, a katalonski radio (RAC1) danas donosi informaciju da bi Pjanić karijeru mogao nastaviti u Barcelonu.

RAC tvrdi da su Barcelona i Juventus započeli pregovore o razmjeni igrača, a Bianconeri za Pjanića traže brazilskog veznjaka Arthura Mela.

Pjanić navodno nema baš najbolji odnos s trenerom Juventusa Maurizijom Sarrijem. Spreman je iskusni stručnjak da ga pusti da ide iz kluba i već traži druga rješenja.

Sarrijeva glavna želja je dovođenje Jorginha iz Chelseaja, a sada vezni red želi ojačati i dovođenjem Arthura iz Barcelone i središnja linija Stare dame bi u narednoj sezoni mogla biti poprilično izmijenjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić se i u prošlosti često povezivao s Barcelonom. Ipak, do transfera nikada nije došlo, no neće biti nikakvo čudo ako bh. veznjak obuče dres katalonskog velikana.

Bh. fudbaler je član Juventusa od 2016. godine, a za torinski tim je odigrao 167 utakmica i postigao je 22 pogotka. Također, osvojio je tri naslova prvaka Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.