Foto - EPA

Želi ga mijenjati za Jorginha

Sarri vodi glavnu riječ: Je li na pomolu preokret u transferu Miralema Pjanića?

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić gotovo će sigurno napustiti redove torinskog Juventusa tokom ljeta.

Trener Stare dame Maurizio Sarri ne računa na usluge 30-godišnjeg bh. veznjaka, te je on ponuđen Barceloni u razmjenu igrača.

Međutim, ne pregovara se samo s Barcleonom. Iako italijanski mediji tvrde da je Pjanić već dogovorio sve s Kataloncima i da će potpisati četverogodišnji ugovor, on bi na kraju mogao završiti u Londonu i obući dres Chelseaja.

Sarri čini sve kako bi angažovao svog omiljenog veznjaka Jorginha. S njim je naučio raditi u Napoliju i Chelseaju i Italijan je idealan veznjak koji tačno zna šta Sarri traži u kojem trenutku.

Upravo je trener Bianconera najveći zagovarač ideje da se Pjanić zamijeni za Jorginha i da se prekinu svi drugi pregovori, no ostaje nam da vidmo šta će se na kraju desiti u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je u Juventusu već četiri godine. Nastupio je 167 puta za Sstaru dam i osvojio je šest trofeja.

Ipak, čini se kako je došao kraj njegovom boravku u Torinu, a vidjet ćemo gdje će na kraju završiti. Pored Barcelone i Chelseaja bh. fudbaler se povezuje još s PSG-om.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.