Mertens bi prije u Inter nego u Chelsea

Belgijanac na prekretnici

Mertens bi prije u Inter nego u Chelsea

Belgijski napadač Dries Mertens nema još mnogo vremena za odluku o budućnosti.

Iskusni nogometaš, koji je nekada igrao na poziji krila, ima ugovor s Napolijem još samo mjesec i pol dana, tačnije dva i pol jer je odlukom FIFA-e onaj koji važi do kraja juna automatski važiti do kraja jula kako bi igrači kojima ističe ugovor mogli završiti sezone u trenutkim klubovima.

Još uvijek se ne zna da li će Belgijanac potpisati novi ugovor s klubom sa San Paolo stadiona. Napoli je navodno spreman ponuditi mu dvogodišnju saradnju tokom koje bi primao čak 10 miliona eura po sezoni, ali drugi klubovi su također u igri.

Brojne ekipe su se spominjale u proteklom periodu, ali za sada se kao najozbiljniji kandidati da ga dovedu pominju Inter i Chelsea.

Sky Sport prenosi kako bi Mertens više volio ostati u Seriji A i priključiti se kolegi iz reprezentacije Romeluu Lukakuu u Interu nego otići na Otok i zaigrati na Stamford Bridge stadionu.

Bilo kako bilo, odluka će se morati donijeti vrlo brzo u slučaju ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, on i njegov Napoli su ovih dana počeli s individalnim treninzima, a za samo pet dana ih konačno očekuju i oni grupni. Seria A će biti nastavljena 13. juna.

Mertens je u ovoj sezoni upisao 12 golova i šest asistencija na 29 zvaničnih mečeva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti