Jedan od najboljih bekova iz tog perioda

Cole objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Nije to bilo zbog novca, već se tim počeo raspadati!

Nekada jedan od najboljih lijevih bekova svijeta Ashley Cole otkrio je razlog zbog kojeg je u ljeto 2006. godine dres Arsenala zamijenio dresom Chelseaja.

Od tog trenutka postao je jedna od najomraženijih ličnosti među navijačima Arsenala a danas, 14 godina kasnije, tvrdi kako novac nije bio razlog njegovog odlaska.

Cole kaže kako se Arsenalov pobjednički mentalitet u to vrijeme raspadao.

"Kada sam došao u Arsenal, imali smo srž tima – Keown, Seaman, Vieira, Adams, Henry... Kada su oni počeli da odlaze, osjetio sam da su ostale rupe u klubu i kulturi, koja je bila pobjednička, koja je donosila uspjehe. Osjećao sam da se sve raspada i da postoje rupe koje ne mogu da se popune. Zato sam htio da pronađem sebe u drugačijoj kulturi, želio sam da pobjeđujem, zbog čega sam otišao u Chelsea i tamo sam sve to pronašao", kaže nekadašnji reprezentativac Engleske.

Da li je pogriješio što je napustio Topnike?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da, kada pogledate i vratite se unazad, postoje greške koje su napravljene sa obje strane. Nije moja stopostotna greška i nije ni njihova. Bio sam vjerovatno mnogo trvdoglav tada i to se tako završilo. Ponašao sam se klinački, moram da priznam, ali to je nešto što ne bih promijenio i ne kajem se uopšte. Možda je tako bilo suđeno? Jedno je sigurno, nisam otišao zbog novca", dodaje on.

Cole se u Chelseaju zadržao čak osam godina te je s klubom 2012. godine osvojio i Ligu šampiona. Kasnije je igrao za Romu, LA Galaxy i Derby County.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.