"Mourinho je nacrtao ekipu na komadu papira i rekao mi da ćemo, ako dođem, biti prvaci"

Fabregas o razgovoru s Mourinhom

"Mourinho je nacrtao ekipu na komadu papira i rekao mi da ćemo, ako dođem, biti prvaci"

E. Škorić

Cesc Fabregas prisjetio se ljeta 2014. godine i odlaska u Chelsea, otkrivši šta mu je tada rekao Jose Mourinho.

Španac je nakon tri sezone provedene u Barceloni u ljeto 2014. potpisao za Chelsea s kojim je pod vodstvom Josea Mourinha osvojio Premier ligu, FA kup i Liga kup.

33-godišnjak, koji sada igra u francuskoj Ligue 1 za Monaco, objasnio je to uživo u razgovoru s legendom Manchester Uniteda Rio Ferinandom na YouTubeu.

"Onog dana kad sam ga prvi put upoznao, rekao mi je da će dovesti Diega Costu. Zatim je nacrtao ekipu na komadu papira i rekao: 'Ako mi dođeš, ova će momčad osvojiti naslov'", ispričao je Fabregas, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao mi je: 'Potrebna su mi dva igrača: Diego, kojeg gotovo imamo i ti, koji ćeš nam pomoći da budemo prvaci'. Tada je došao i Thibaut Courtois, a da nije došao, imali bismo Petra Čecha", prisjetio se Fabregas.

Chelsea je na kraju te sezone uvjerljivo došao do naslova sa 87 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
To je razlika izmedju Pepa i Mourinhom. Mou može osvojiti naslove sa slabijom ekipom, a Pep samo kad ima najjači sastav.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi