Drugu godinu u nizu

Elektroprivreda HB sa po 200.000 KM sponzoriše Zrinjski i Široki Brijeg

E. Škorić

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne je u vrijeme pandemije koronavirusa "počastila" premijerligaše Zrinjski i Široki Brijeg sa po 200.000 KM na osnovu sponzorstva.

Naime, Elektroprivreda je 8. maja raspisala postupak javne nabavke usluga reklamiranja vrijedan 200.000 KM putem nogometnog kluba s područja Mostara, a samo 12 dana kasnije je isti iznos odvojila za reklmiranje drugog nogometnog kluba, ali s područja Širokog Brijega.

Na kraju je odlučeno da najbolje kotiraju HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg iz spomenuta dva grada, pa su i jednom i drugom klubu izdvojeni novčani iznosi po 200.000 KM na osnovu sponzorstva.

U nabavci za područje grada Mostra ponuđači su morali da posjeduju licencu za nastup u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/2020. godina, licencu za nastup u UEFA ligi i da je bio učesnik u evropskim takmičenjima u prethodne dvije sezone. Od ponuđača se traži da raspolaže stadionom opremljenim digitalnim semaforom i "plutaćujom trakom", te da ima stadion sa najmanje 8.000 sjedećih mjesta, od kojih je 1.000 natkrivenih, reflektorskom rasvjetom za igranje noćnih utakmica… Nešto u šta se savršeno uklopio jedan od dva mostarska premijerligaša - HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče druge nabavke, one iz Širokog Brijega, tražilo se da ponuđač treba posjedovati također licencu za Premijer ligu, da ima stadion s kapacitetom od najmanje 5.000 sjedećih mjesta i 3.000 natkrivenih i da ima plutaćuju traku i reflektore za odigravanje noćnih utakmica. Naravno, jasno je da to može priuštiti samo i jedino NK Široki Brijeg.

Dva spomenuta kluba su i prošle godine dobila također na isti način i od iste kompanije po 200.000 KM.

FOTO: Buka.com
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.