EPA

Sjajni napadač RB Leipziga

Liverpool odustao, Werner dobio nove dvije ponude

Sve vodi ka tome da će Timo Werner karijeru nastaviti u Premier ligi.

Trenutno najbolji strijelac Bundeslige nedavno je 'ohladio' Bayern izjavom da će karijeru radije nastaviti u inozemstvu, a to je dodatno intenziviralo glasine o selidbi u Englesku, odakle dolaze mnogi upiti.

Već sedmicama se Nijemac dovodi u vezu sa Liverpoolom, u jednom momentu sve je izgledalo kao gotova stvar, međutim kriza uzrokovana koronavirusom natjerala je Redse da se povuku iz utrke i otvore prostor drugim velikanima.

Posljednje informacije sa Ostrva govore kako su se u borbi za Wernerov potpis uključili Manchester United i Chelsea, čiji su čelnici navodno već kontaktirali 'rasenballovace' kako bi se raspitali o potencijalnom transferu.

Manchester United i Chelsea imaju vremena do 15. juna da isplate Bikovima odštetu od 58 miliona eura, prije nego ta klauzula u ugovoru istekne, nakon čega bi cijena mogla biti znatno veća.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On neće postati jeftiniji i nemamo namjeru igrača koji ima više od jedne godine preostale u ugovoru prodavati ispod cijene. Kako ćemo ga zamijeniti nekim dobrim napadačem ako ga prodamo ispod cijene?" upitao je sinoć Leipzigov direktor Oliver Mintzlaff.

Werner je ove sezone u 39 nastupa za Leipzig zabio 30 golova uz 12 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.