Ide u Englesku

Dogovoren transfer Ajaxove zvijezde?

Zvijezda Ajaxa Nicola Tagliafico karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Chelseaju.

Argentinac je fenomenalnim partijama u dresu Ajaxa 'zapao za oko' brojnim velikana i sve vodi ka tome da će promijeniti sredinu ovog ljeta, a u to su uvjereni i mediji u Nizozemskoj.

Iako se ime 27-godišnjeg fudbalera dovodilo u vezu sa Arsenalom i Barcelonom, navodno će sljedeće odredište u njegovoj karijeri biti Chelsea koji je s Ajaxom dogovorio gotovo sve detalje oko transfera.

Nizozemci tvrde da su se Ajax i Chelsea dogovorili oko odštete od 30 miliona eura, koja će biti podijeljena na fiksni dio od 26 miliona te preostala četiri u potencijalnim bonusima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Ajaxu su još ranije potvrdili da Tagliaficu neće stajati na putu da napravi iskorak, što je potvrdio i izvršni direktor Edwin van der Saar, kazavši da s Argentincem imaju dogovor.

Minule sezone Tagliafico je u 24 prvenstvene utakmice zabio tri gola i tome dodao četiri asistencije. Po gol i asistneciju je dodao i u Ligi šampiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.