Mladi Portugalac privlači puno interesa

I Manchester United prati "Hobotnicu"

Zadnji vezni Benfice, Florentino Luis, je privukao interes nekolicine evropskih klubova, uključujići Manchester United i Milan, piše ESPN.

Florentino, koji će tek napuniti 21 godinu, je u drugom dijelu prošle sezone postao starter u timu Benfice. Ipak, ove sezone je naišao na probleme sa povredama, a nije mu pomogao ni dolazak Juliana Weigla iz Borussije Dortmund.

Zbog toga se vjeruje da bi ga Benfica mogla uskoro prodati, a posebno se špekuliše o Manchester Unitedu kao mogućem kupcu.

Manchester United se i zimus sastajao sa menadžerom Florentina Luisa, Carvalhom Santosom, a on od tada ne prestaje primati upite o svom klijentu.

Pored Manchester Uniteda i Milana, Bayer, Betis i Leeds su također, navodno, zainteresovani za mladog veznjaka.

Navodno je Benfica, sa kojom Florentino ima ugovor do 2024. godine, spremna pustiti mladog veznjaka ovog ljeta, na posudbu s opcijom otkupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Florentino je u Portugalu dobio nadimak Hobotnica (O Polvo) zbog načina na koji pokriva teren i uspijeva dohvatiti sve "ničije lopte".

"Florentino je jedan od mladih defanzivaca koji se najviše cijene u Evropi, tako da je trenutno puno interesa za njegove usluge... Puno se pričalo o Milanu, ali mogu vam reći da postoji puno interesa za njega od klubova iz Engleske, Njemačke i Španije. I oni ga pomno prate", izjavio je Florentinov menadžer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.